onsdag 6 januari 2016

Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon

Titel: Hundar, hus och hjärtats längtan
Författare: Lucy Dillon
Serie: -
Genre: Feelgood
Antal sidor: 428
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Walking back to happiness
Översättare: Marianne Mattsson
Förlag: Forum
ISBN: 978-91-37-13708-7
Utgivningsår: 2012 (2010)
Format: Inbunden

Första meningen: Ben och Juliets jack russell hette Minton, för på väg till hundstallet hade Ben hört ett dåligt skämt på radion, om en hund som hette Minton och som hade svalt en fjäderboll.

Handling: Efter att Juliet har förlorat sin älskade man, Ben, isolerar hon sig och tillbringar dagarna hemma framför teven. Hon försöker följa råden i olika självhjälpsböcker men livsglädjen vill inte infinna sig. Först när mamma Diane lyckas locka ut din dotter på hundpromenader börjar det hända saker. Utan att veta hur det gått till, har Juliet plötsligt ansvar för en rad hundar, katter och krukväxter i grannskapet.
   Att renovera huset verka ha samma terapeutiska inverkan på Juliets liv. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder.
   Hennes syster Louise, däremot, behöver inte renovera sitt hus. Hon har ett drömhem och lever ett på ytan perfekt liv, men saknar gemenskap och värme i sitt äktenskap. Systrarnas vägar korsas under jakten på lyckan och en viss person kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.
~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~
Mitt omdöme: Det här är andra boken som jag läser av Dillon och jag känner starkt igen hennes lättsamma språk. Det är klockrent och igenkännande om vardagliga händelser. Lättläst och följsamt, otroligt härlig läsning. Men i den här boken tyckte jag också att det kunde bli ganska sorgligt ibland, eftersom det handlar om att förlora någon närstående och den vilsenhet och ånger Juliet känner efter det.

Början var lite seg och sålde inte in sig till mig på samma sätt som den första boken av Dillon. Det fanns inte samma hundcharm, även om den fanns där. Men mot mitten tog den sig lite bättre och den blev sådär härlig så som Dillon kan göra en berättelsen. Så det fanns fortfarande samma mysiga stämning i den här andra boken, även om det inte riktigt når upp till den första (Ensamma hjärtan och hemlösa hundar) som var tokbra.

Mitt betyg: 3 av 5

4 kommentarer:

  1. Borde nog ta och läsa denna! Jag älskade ju verkligen Ensamma hjärtan och hemlösa hundar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag! Den är absolut läsvärd :)

      Radera
  2. Jag har ju precis läst Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och det kommer helt säkert att bli fler böcker av Lucy Dillon för mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Det blir sannerligen fler för mig med :)

      Radera