fredag 28 augusti 2015

Pilgrimsresan - Paulo Coelho

Titel: Pilgrimsresan
FörfattarePaulo Coelho
Serie: -
Genre: Utländsk skönlitteratur
Antal sidor: 276
Språk: Svenska
Originalspråk: Portugisiska
OriginaltitelO diáro de um Mago
Översättare: Sofia von Malmborg
Förlag: Bazar
ISBN: 91-7028-056-8
Utgivningsår: 2006 (1987)
Format: Inbundet





Första meningen: "Och att du inför Rams heliga ansikte rör vid Livets Ord och tar emot så mycket kraft att du kan vittna om den till världens ände!""

Handling: Driven av en önskan att uppnå självinsikt och förstå livets gåta ger sig författaren ut på en resa som ska komma att förändra hans liv. I denna originella och tankeväckande roman får vi följa hans väg längs den mytomspunna pilgrimsleden till Santiago de Compostela.
   På den långa vandringen genom det spanska landskapet utsätts han för hårda prövningar som lär honom att sanningen och det extraordinära alltid återfinns i det enkla. Här formulerar Paulo Coelho för första gången den livsfilosofi som han har gjort till sin uppgift att förmedla till läsarna.

Mitt omdöme: Det här är en bok i min smak. Visst förekommer det en del flummiga och inte helt lättillgängliga delar, men för det mesta är boken fylld av visdom. Det går lätt att läsa, med korta kapitel med varsina budskap. Fascinerande, hoppfullt och mystiskt.

Det jag framförallt tar med mig är det som Paulo uttrycker - att om vi vill nå våra drömmar måste vi veta vad vi ska ha dem till. Och om vi fortsätter att kämpa kommer vi en dag förstå att vi alltid kommer i tid till de platser där någon väntar på oss. Samt det här med barndomens entusiasm, totala glädje och övertro på livets mirakel. En vacker bok som rekommenderas till dem som finner intresset för genren filosofi/andlighet/personlig utveckling.

Mitt betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar